KOULUTAMME

Koulutuksiin liittyvät asiat:
Petteri Kinnunen 040 96 95 709 tai s-postilla: koulutus(a)makupata.fi

TYÖTURVALLISUUSKORTTI

Työturvallisuuskorttikoulutus edullisesti ja helposti meiltä! Työturvallisuuskorttikoulutus, työturvakoulutus, työturvallisuuskoulutus, vihreä kortti, työturvakortti, työturvallisuuskortti - Asialla on monta nimeä ja kaikki liittyvät turvalliseen työskentelyyn työpaikoilla, työturvallisuuskorttiin ja työturvallisuuskorttikoulutukseen. Työturvallisuuskorttikoulutus tarjoaa siihen osallistuville hyvät perustiedot työympäristössä olevista mahdollisista vaaroista, riskitekijöistä sekä työsuojelusta. Työturvallisuuskorttikoulutus pyrkii parantamaan yhteisten työpaikkojen turvallisuutta ja se sopii kaikille ammattialasta riippumatta. Työturvallisuuskorttikoulutus on kehitetty suomalaisten teollisuusyritysten, työmarkkinajärjestöjen, vakuutusyhtiöiden ja koulutusorganisaatioiden yhteistyönä.
 
Työturvallisuuskorttikoulutuksen perusohjelma käsittelee aiheita:

- Nolla tapaturmaa -periaate 
- Yhteinen työpaikka ja turvallisuusvastuut 
- Työsuojelu ja työterveyshuolto 
- Perehdyttäminen työpaikkaan, päätoteuttajan vastuut 
- Riskienhallinta 
- Kuormitustekijöiden tunnistaminen 
- Vaaratekijöiden tunnistaminen 
- Tentti ja palaute 

Työturvallisuuskortti on voimassa viisi (5) vuotta ja se uusitaan käymällä kahdeksan (8) tunnin pituinen työturvallisuuskorttikoulutus. Mikäli työturvallisuuskorttisi katoaa, on sinun oltava yhteydessä Työturvallisuuskeskukseen, joka toimittaa sinulle uuden kortin kadonneen tilalle. Voit tilata uuden työturvallisuuskortin kadonneen kortin tilalle vain jos kadonnut korttisi on ollut voimassa. Työturvallisuuskorttisi voimassaolon voit tarkistaa sähköpostitse kortti@ttk.fi tai puhelimitse 09 616 261. Työturvallisuuskortti toimitetaan kahden viikon aikana tilausajankohdasta.

KULJETTAJAN AMMATTIPÄTEVYYDEN JATKOKOULUTUS

Kuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutus. Laki kuorma- ja linja-autonkuljettajan ammattipätevyydestä tuli voimaan 1.8.2007. Laki koskettaa linja-auton kuljettajia 10.9.2008 alkaen ja kuorma-auton kuljettajia 10.9.2009 alkaen. Ennen edellä mainittuja päivämääriä ajokortin saaneiden on tullut suorittaa tai tulee suorittaa ennen pätevyyttä vaativaa ajoa 35 tunnin jatkokoulutus ja hakea Ajovarma Oy:ltä (A-Katsastus) ammattipätevyyshyväksyntä. Edellä mainittujen päivämäärien jälkeen ajokortin saaneiden on pitänyt tai tulee suorittaa ammattipätevyyden peruskoulutus. Ammattipätevyyden hyväksyntä on voimassa viisi vuotta. Viiden vuoden aikana kuljettajan on pitääkseen pätevyyden voimassa suoritettava jatkokoulutusta 5 koulutuspäivää. Pakollinen on ennakoivan ajon koulutuspäivä. 
 
KOULUTUSTEN SUORITTAMINEN

Jatkokoulutuspäivä kouluttajan pitää ilmoittaa 10 vuorokautta ennen koulutusta Liikenteen turvallisuusvirastolle (Trafi). 
Koulutukset ovat yksittäisiä koulutuspäiviä. 
Koulutuspäivien osalta et ole sidottu yhteen kouluttajaan.

AMMATTIKULJETTAJIEN JATKOKOULUTUSAIHEITA:
 
- Työturvallisuuskorttikoulutus 
 - Trukkikorttikoulutus
 - Ennakoivan ajon koulutus 

 Ammattipätevyyslain mukaisen koulutuspäivän pituus on 7 (á 45 min) oppituntia.

TULEVAT KOULUTUSPÄIVÄT:                                 

ILMOITTAUDU KOULUTUKSEEN

(c)2017, Kaikki oikeudet pidätetään